Als je een rechtsbijstandverzekering wilt afsluiten, zie je dat verzekeraars soms andere dekkingen/modules hanteren. Vaak wordt onderscheid gemaakt tussen de modules verkeer, consumenten, wonen, inkomen, vermogen, medisch en echtscheiding. Bij (bijna) alle verzekeraars is het alleen mogelijk om modules/dekkingen af te sluiten naast een basisdekking.

Verkeer

Deze module gaat om alles wat te maken heeft met het verkeer in zowel Nederland als het buitenland. Jij of jouw gezin kan een conflict krijgen als voetganger, fietser of automobilist. Bijvoorbeeld als er bij een aanrijding de vraag ontstaat wie de schuld had. Vaak wordt in de module Verkeer ook de passagiers meeverzekerd.

Consumenten

Deze module gaat om alles wat te maken heeft met consumentenproducten, bijvoorbeeld een conflict over een product dat je hebt gekocht of een conflict over een erfenis.

Wonen

Deze module gaat om alles wat te maken heeft met uw woning, bijvoorbeeld een conflict met je aannemer over de verbouwing, met de buren over een boom in de tuin, of met je huisbaas.

Inkomen

Met deze module ben je verzekerd van juridische hulp en ondersteuning bij conflicten die te maken hebben met je werk en inkomen. Dit kan ook gaan om inkomen van een instantie zoals het UWV.

Vermogen

Deze module gaat om alles wat te maken heeft met je vermogen. Bijvoorbeeld een conflict met de Belastingdienst, over de aan- of verkoop van je aandelen of een conflict over een vakantiewoning.