Heb je voor de feestdagen nog een nieuwe outfit nodig of wil je graag een kerstcadeautje scoren voor je partner, dan is dat via het internet natuurlijk mogelijk. Rondom de feestdagen nemen de internetbestellingen toe, waardoor het belangrijk is om slim online te bestellen. Maar hoe doe je dat? Wij hebben een aantal goede tips voor je verzameld.

Doe het op tijd

Bestellen voor de feestdagen kan haast niet vroeg genoeg. Met alle drukte rondom Black Friday, Sinterklaas en Kerstmis is het namelijk geen garantie dat je alles op tijd ontvangt. Het is natuurlijk vervelend als jouw pakketje niet op tijd binnenkomt, of het nu voor jezelf of voor een ander is. Door de drukte rondom de feestdagen is de kans groot dat er vertragingen optreden. Last-minute een bestelling doen is dus vaak een risico in deze tijd. Vooral als het gaat om iets dat je écht nodig hebt voor kerst, zoals bijvoorbeeld een kerstmuts of foute kersttrui, is het belangrijk om op tijd te bestellen. Beter te vroeg dan te laat. Hoe vroeger je bestelt, hoe meer speling je hebt.

Heb je tijdig besteld, maar komt de webwinkel de levertijd niet na? Neem dan contact op met de webwinkel om een update te vragen. Als je na een extra levertijd van zo’n twee weken nogal niets binnen hebt, heb je het recht om als consument de koop te ontbinden. Leidt het tot een conflict met de webwinkel, dan kan je rechtsbijstandsverzekering van pas komen. In sommige gevallen heb je bij een conflict met de webwinkel namelijk recht op hulp van een jurist.

Kijk naar de levertijd

Het is hoe dan ook slim om op tijd te bestellen, maar kijk van tevoren ook altijd even naar de levertijd van een webwinkel. Het is tenslotte zonde als je een pakketje snel verwacht, maar dat niet het geval is. Check de levertijd van tevoren, dan weet je beter wat je te wachten staat en kun je bedenken of het de moeite waard is om bij de betreffende winkel te bestellen. Heeft de webshop een lange levertijd en komt dat vrij dichtbij kerst? Dan is het beter om ergens anders je aankoop te doen.

Vergelijk prijzen

Omdat veel mensen rond de feestdagen op zoek zijn naar cadeautjes, komt het voor dat er mooie kortingen worden gegeven. Het is als consument altijd fijn om daar gebruik van te maken, want zo kun je een product voordeliger kopen. Om dat voor elkaar te krijgen is het handig om online prijzen te vergelijken. Heb je een bepaald product op het oog, zoek die dan op in de zoekmachine. Je krijgt dan de zoekresultaten van het product en ziet zo eenvoudig waar je het goedkoopste uit bent. Een kleine moeite, maar het zorgt er wel voor dat je meer geld in je portemonnee houdt.

Of je nu voor jezelf een kerstmanpak wilt scoren voor de feestdagen of op zoek bent naar een parfum, sieraad of ander cadeautje voor een familielid: deze tips komen tijdens het online shoppen rond de feestdagen goed van pas. Houd deze tips dus zeker in gedachten als je nog spullen nodig hebt voor de gezelligste tijd van het jaar!