Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rocket domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/rechtsbijstandverzekering.net/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114
Rechtsbijstandverzekering bij vliegtuigvertraging steeds vaker ingezet

De rechtsbijstandverzekering bij vliegtuigvertraging wordt tegenwoordig steeds vaker ingezet bij een vertraging. Luchtvaartmaatschappijen zijn namelijk verplicht om de passagiers financieel te compenseren. Toch blijkt in de praktijk vaak dat dit niet gedaan wordt terwijl dit wel verplicht is. Als je dit wel eens in de praktijk hebt geprobeerd dan weet je dat het krijgen van een vergoeding bijna onmogelijk is. Vooral de prijsvechters zijn er goed in om consumenten te misleiden en geen vergoeding te geven. Gelukkig weet de rechtsbijstandverzekering van aanpakken en met succes.

ARAG een rechtsbijstandverzekeraar laat weten vorig jaar tot 45 procent meer claims terug te winnen. Het beleid van de luchtvaartmaatschappijen is aan het veranderen volgens ARAG. Steeds vaker lukt het hierdoor om het geld zonder rechtszaak terug te winnen. Zo is er een flinke stijging te zien in luchtvaartmaatschappijen met een gelduitkering bij een vertraagde vlucht. Consumenten zijn zich volgens ARAG steeds vaker bewust dat ze geld terug krijgen bij een vertraging of annulering van een vlucht. Toch gebruikt slechts 7 procent van alle vertraagde passagiers werkelijk de rechtsbijstandverzekering bij vliegtuigvertraging.

Claim indienden Rechtsbijstandverzekering bij vliegtuigvertraging

Als je een rechtsbijstandverzekering hebt dan kan je deze dus gebruiken om een claim in te dienen. Let wel op dat het alleen mogelijk is als de vlucht 3 uur of langer vertraagd is. Een vergoeding bij vertraging begint bij 250 euro en kan oplopen tot 600 euro per persoon. Dit is afhankelijk van de afstand bij een vlucht. Het is hierbij wel zo dat claims met overmacht niet rechtsgeldig zijn. Als er bijvoorbeeld mist of sneeuw ligt dan kan er geen claim worden ingediend vanwege een vertraging. Om het voor vertraagde passagiers eenvoudiger te maken, zijn er verschillende websites waarop vluchten met claims worden bijgehouden. Je kunt zo online zien of je een claim kunt indienen op jouw vlucht bij je rechtsbijstandverzekering.