Eerder maakte Aegon al bekend dat het de uitvoer van zijn rechtsbijstandverzekeringen onder gaat brengen bij ARAG in plaats van bij SRK. Nu heeft ook Nationale-Nederlanden (NN) bekend gemaakt dat het voor zijn rechtsbijstand de overstap maakt van SRK naar DAS. Dit is het resultaat van een conflict met SRK waar begin dit jaar een overeenkomst voor is gevonden.

Conflict met de uitvoerder

Nationale-Nederlanden en Aegon waren veruit de belangrijkste klanten van SRK, samen goed voor grofweg 90% van diens omzet. SRK voert voor de verzekeraars de rechtsbijstand van de rechtsbijstandverzekeringen uit.
De verzekeraars kwamen echter met uitvoerder SRK in conflict over het bedrijfsmodel van de laatstgenoemde.

Overeenkomst bereikt

NN zegde als eerste het contract met SRK op na overname van Delta Lloyd, omdat het bedrijf de uitvoering van de juridische hulp wilde veranderen. Aegon volgde dit voorbeeld en beëindigde eveneens het contract.
Omdat dit een grote klap was voor SRK, stapte deze naar de rechter en kreeg gelijk. De verzekeraars hadden het contract niet zomaar op mogen zeggen. Begin dit jaar kwam het tot een overeenkomst.

Toekomst van SRK

SRK krijgt van de verzekeraars een soort schadevergoeding. Het bedrijf gaat in kleinere vorm verder op de markt van rechtsbijstand voor mensen die hier niet voor verzekerd zijn.
Medewerkers van SRK die hier niet langer kunnen blijven, hebben de mogelijkheid om de overstap te maken naar de bedrijven die nu de rechtsbijstand voor NN en Aegon uit gaan voeren. Hierbij gaat het dus om ARAG en nu ook DAS.

Ruim 200.000 verzekeringen verplaatst

Met de keuze voor DAS verplaatst Nationale-Nederlanden ruim 200.000 rechtsbijstandverzekeringen hier naartoe.

 

April 2019