Athora en NN Group kopen Vivat over

Na al enige tijd te hebben gezocht naar een koper, is verzekeraar Vivat verkocht aan Athora en NN Group. Reaal en levensverzekeraar Zwitserleven vallen onder Vivat, waarvan Chinese eigenaar Anbang al langer opzoek was naar een koper. 

Athora zal Vivat volledig overkopen, waarna NN Group het schadeverzekeringsdeel overneemt voor een bedrag van 416 miljoen euro.

 

Banen bij Vivat

Vivat bood ruim 2300 voltijdbanen. Voor deze werknemers is het nog niet geheel duidelijk wat er gaat gebeuren. Volgens Athora blijft het hoofdkantoor gevestigd in Amstelveen. NN Group streeft ernaar om zo transparant mogelijk te communiceren naar de medewerkers van Vivat. 

 

Athora en NN Group

Het bedrijf wordt nu overgenomen door Athora en NN Group. Athora is een gespecialiseerd verzekeringsbedrijf. Het heeft een enorm kapitaal achter de hand en de focus van het bedrijf ligt voornamelijk op het kopen en samenvoegen van ondernemingen, zodat het snel kan groeien. 

NN Group is een verzekeraar, die onder andere in Nederland gevestigd is. Nationale-Nederlanden biedt tal van financiële producten aan zowel particuliere als zakelijke klanten. Het gaat hierbij om producten zoals verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Ook rechtsbijstandverzekeringen worden aangeboden door Nationale-Nederlanden. Met ruim 5 miljoen klanten is het één van de grootste financiële dienstverleners in Nederland.