Onlangs heeft rechtsbijstandverzekeraar Aegon bekend gemaakt dat het zijn rechtsbijstandverzekeringen onder gaat brengen bij ARAG. Deze verandering zal doorgevoerd worden per 1 juli 2019. Nu zijn de verzekeringen nog ondergebracht bij SRK Rechtsbijstand.

SRK Verliest veel omzet

ARAG neemt de rechtsbijstandportefeuille van Aegon over van SRK. SRK is een bedrijf met ruim 300 juristen en ongeveer 70 advocaten. Het levert juridisch advies en rechtshulp aan klanten van een handjevol verzekeraars dat hun verzekeringen bij SRK onder heeft gebracht.

Vorig jaar maakten zowel Aegon als Nationale-Nederlanden bekend dat zij hun rechtsbijstandverzekeringen bij SRK weghalen. Hierdoor verliest SRK zo’n 90% van de omzet. Het is dus een aardig grote klap voor het bedrijf.

Overeenkomst van 5 jaar

Aegon en ARAG hebben een overeenkomst getekend voor 5 jaar. De komende tijd gaan ze samen bezig aan het uitwerken van de overgang van SRK naar ARAG. Ook gaan ze het hebben over de uitwerking van de dienstverlening voor hun klanten en de medewerkers van de bedrijven.

Nationale-Nederlanden heeft nog geen ander bedrijf gekozen voor het onderbrengen van hun rechtsbijstandverzekeringen. Wel zijn ze aan het onderhandelen met partijen.

Duizenden polissen

Bij het onderbrengen van rechtsbijstandverzekeringen van Aegon bij ARAG gaat het om ruim 65.000 polissen.